LulealvkakaEn mycket god mjukkaka som med fördel kan ätas i skärgården.
Lulealvkakan består av två delar, dels grundsmeten och glasyr. Lyckas man med smeten så är den så tjock att fyllningen skjunker ned en bit i smeten. Mums.
Ingredienser botten:
Hur gör bagaren? Blanda mjöl, socker vaniljsocker och bakpulver tillsammans i en bunke och rör sedan ned smält margarin, mjölken och ägget. Smeten skall vara ganska tjock om man jämnför med sockerkaksdeg. Glasyr:
Sätt alla ingredienser i en form och rör den till en porös massa. Sätt nu bottensmeten i en form (lite mindre än en ugnsform) med bakplåtpapper i botten och smörj gärna med lite fett på papper och kanter. Bred ut smeten jämt över ytan och sprid sedan glasyren över smeten med jämna mellanrum. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter eller till den fått en gyllenbrun färg. |
---|