Lulealvs vaniljkakor

Lulealvs vaniljkakor får en att lämna dagens beskymmer för ett stund.

 

Ingredienser:

  • 200 gr margarin
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 struken tsk hjortronsalt
  • 4,5 dl mjöl

Hur gör bagaren?

Rör samman margarin, florsocker och vaniljsocker till en vit och porös deg.

Blanda mjöl och hjortronsalt tillsammans i en bunke och rör sedan ned det tillsammans med den porösa degen.

Forma degen till lagomt stora runda kulor (flörtkuler fast lite större). Lägg dom blivande kakorna på ett bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 100 grader i ca 27 minuter Kakorna skall ej bli ljusbruna ens utan bara 'torka' i ugnen

Lägg kakorna glest på plåten då dom jäser både på höjden och tvären.

Som kaka fick dom en trea av domarna.

 

Tillbaka