Header image  
Att färdas på vatten är att leva  
line decor
  
line decor

 
 
 

 
 
 

Viking II

Min reparationsguide av ryds campings fasta tank.


Den fasta tanken i Ryds camping är på 70 liter och sitter i mitten på aktern. Den är fastklämd bak med en järnbygel och en gummikudde. Fram sitter ett järn med vingmuttrar på varje sida.

Viking original  

Jag började med att lossa alla slangarna och jordkabeln som går till påfyllnadsslangen. Sedan var det bara att lyfta upp den i framkant och dra ut den så att man kan lossa kablarna till tankmätaren

 
Tank till Ryds camping
Väl ute tog jag bort tanlmätaren, att tänlka på där är att en skruv är längre än alla andra och den skall inte skruvas lös helt. Då tappar man ner underdelen i tankbotten. När jag sedan öppnat locket till pandoras ask ser jag till min förfäran en MASSA skit i tanken. Tur att jag tog lös den och rengjorde.
 
tank mätare viking II
Då tankmätaren inte fungerat mätte jag upp givaren med mätinstrument och den fungerade. Plus ansluts i mitten och den andra till jord samt till jordkabeln som går till tank på fyllningen.
Nu skall bara allt sättas ihop igen men innan skall tankhållet rengöras.
Tankloch och luftning
Här sitter anslutningarna på utsidan. Glömt inte att jorda både vid luftningen och tanklocket för att undvika gnistbildning vid tankning.
 
 
Jag rekommendera alla som byter motor att ta lös tanken och rengöra, det var mycke skit i den och tacka gamla målade jeepdunkar för det. Passa på att byta gamla och styva slangar samtidigt. Skölj en sista gång men ren bensin för att få bort eventuellt vatten som finns kvar.

 

 
Frågor eller funderingar maila: opto@lulealv.se