Header image  
När man äter mjukglass är det sommar  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 

Välkommen till mjukglass provning 2008

För tredje året i rad kör vi mjukglassprovning. Vi kan även pröva samma ställe flera gånger så att man får chansen att bli bättre. Våran glassprovning är helt subjektiv och ni som läsare skall självklart prova alla ställen. Vi kan även tänka oss gästprovare.

Sedan vill jag införa ett nytt ord i mjukglass världen, BOTTING. Om man får sås eller strössel innan man sätter i glass så är det botting, skriv och tyck till

SPONSORER sökes både till glassprovningen och till gymmet så vi kan behålla våra smidiga kroppar efter all glassprovning.

Maila till glass@lulealv.se och tyck till.

Plats
Poäng
Max
Min
Antal testare
Datum Anteckningar

Konditori
Blå Gåsen
Strand Cafe

9
3
3
3
Glassen var sisådär men strössel mängden var helt OK. Miljön är bra men öppentiderna är under all kritik. Det kan man kanske inte skylla Blå Gåsen för men visst skall man ha öppet längre än till 1800 på en vardag.

Konditori Opalen
Boden

12
4
4
3
Mycket god glass, nästan en femma. Topping och strössel både i botten och på glassen är alltid ett plus. Miljön skulle behöva en uppryckning och kanske det kommer med nya gallerian. ETT stort minus dock för betalningen, 3 kronor i avgift för kort, inte bra.

Rönnbäcks gatukök
Röda Torget
Boden

15
5
5
3
28/5
En perfekt koncistens, god smak, den måste få en femma. Toppingen och strösslet sattes dock inte i botten. Miljön var utomhus vid ett trafikljus där trafiken dånade. Kanske för höga poäng men vem tjänar på att snåla.
14
4
3
4
1/6
En glass med bra konsitens, kyla. Ingen topping i botten men inte snålt på glassen. Juryn var lite oenig men ingen fullpottare. Vill man ha topping i botten säg till om det när du beställer.

 


 

 

Nyheter