Viking II

Kenneth tyckte att det var ett lämpligt namn.
Min första HT båt hette Viking så varför inte.

Båten är en Ryds camping från -76. Med 60 hk 4-taktare av märket Mariner, årsmodell 2003.

Nu skall under våren skall jag fixa till Viking II lite grann. Vi (svärfar och jag) skall bygga en ny båtvagn samt fixa lite invändigt och utvändigt. Jag kommer att lägga ut lite bilder samt eventuella ritningar för andra att nyttja.

 batvagn_001Svärfar byggde min anpassade båtvagn och har fungerat perfekt. Istället för rullhjul hela vägen så sattes det glidplast. Med mycket bra resultat.

 

 

 

 

 

Extra motorfäste är alltid bra att ha. Bredvid gjorde jag plats för ett klass 3 låsbygel så att jag kan låsa fast eventuell extra motor. I början hade jag en 4hk Mercury som reserv men nu har jag uppgraderat till en el motor.

 

 

 

 

 

SAMSUNGMinn Kota Endura MAX 55. Har inte provat den riktigt men den dagen kommer. Av barar farten köpte jag också en batterilåda original samt vikbara solceller. Dessa har jag inte provat än. Jag tänkte också sätta in ett extra batteri samt en batteriväljare.

 

 

 

Här är ekolodet som jag använder. Till det har jag möjlighet att göra det mobilt samt att jag till sommaren 2015 kommer att sätta fäste för lodet i min
Kimple 410.